Mornot İlan
image

MorNot İlan

Al, Sat, Kirala, Açık Artırmaya Katıl, 2.ci el Ürünleri Bul. Ürünlerini Hemen Sat Para Kazan, Ne Ararsan Burada.

Türkiye’nin Yeni İlan Sitesi!….

Haydi Sen de Katıl …..

image
image
Spor Ürünler de İndirim Fırsatı!....image
image
image

Konumumuz

Adres
Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı Tepe Prime A Blok No:266 Asma Kat Daire No:18 Çankaya/ANKARA 06510

Saatler
Pazartesi–Cuma: 10:00–16:00

Yabancı Uyruklu Kişiler K. Kıbrıs’tan Nasıl Emlak Alabilir?

Yabancı Uyruklu Kişiler K. Kıbrıs’tan Nasıl Emlak Alabilir?

Satın alacağınız emlak seçildikten ve fiyat konusunda anlaşıldıktan sonra, bir avukat aracılığı ile alıcı ve satıcı arasında; fiyat, zaman, ödeme ve teslimat koşulları, emlağın detayları gibi hususları içeren bir satış sözleşmesi (Kontrat) imzalanır. İki taraf da imzaladıktan sonra satış artık gerçekleşmiştir.

Bu aşamadan sonra Vergi Dairesi’ne “Pul Ücreti” ödenmektedir. Şu anki yasaya göre Kontrat Fiyatı üzerinden % 0.5 olan Pul Ücreti kontrat imzalanmasından itibaren 21 gün içerisinde ödenmelidir. Böylece kontrat mali açıdan yasal hale gelmektedir.

KKTC vatandaşı olmayan kimselerin Kuzey Kıbrıs’ta emlak satın alabilmeleri için KKTC Devletinden “Emlak Alım İzni” çıkartmaları gerekmektedir. Yaklaşık 2-6 ay içerisinde bu izin alınabilmektedir.

Yabancı uyruklu kişiler, Kuzey Kıbrıs’tan kişi başına 1 ev veya en fazla 1 dönüm büyüklüğünde arazi alma hakkına sahiptirler.1 evin arsa büyüklüğü koçanın üzerine ev işlenmek koşuluyla en fazla 5 dönüm olabilmektedir.Soyadı farkı gözetilmeksizin Eşler her biri kendi adına ayrı gayrımenkul satın alabilmektedir.

Yabancı uyruklu kişiler “Emlak Alım İzni” almadan tapu devir işlemleri yapılamayacağından, vergi dairesine onaylattırılmış olan satış kontratı, Tapu Dairesine de ibraz edilerek alicinin mülkiyet hakki hukuki açıdan da yasallık kazanır. Ayrıca, satılmış olan gayrimenkulün hiçbir şekilde üçüncü şahısların tasarrufuna veya mülkiyetine geçmeyeceğine dair bir taahhütname satıcı tarafından Tapu Dairesine kaydettirilir.

Ödeme gerçekleştikten ve alım izni çıktıktan sonra emlagın tapusu alıcının ismine çevrilir. Alıcı ve satıcı satış sözleşmelerindeki yükümlülüklerini yerine getirmişse, satıcı konutun mülkiyetini konutun bulunduğu Kaza Tapu Dairesi’nde alıcıya devreder.

Alıcı satın aldığı gayrimenkulün “Tapu Devir Harcını” ödemekle yükümlüdür. Tapu Devir Harcı, Tapu devri yapılacağı zaman Kuzey Kıbrıs Tapu Dairesi’ne ödenmektedir. Alıcının ilk gayrimenkulü olması durumunda indirimli olarak satın alınan gayrimenkulün satış fiyatının %3’ü kadar olan devir harcı ödenmektedir. İndirim hakkını kullanmış olan tüm şahıslar için bu oran %6’dir.

Top