Mornot İlan
image

MorNot İlan

Al, Sat, Kirala, Açık Artırmaya Katıl, 2.ci el Ürünleri Bul. Ürünlerini Hemen Sat Para Kazan, Ne Ararsan Burada.

Türkiye’nin Yeni İlan Sitesi!….

Haydi Sen de Katıl …..

image
image
Spor Ürünler de İndirim Fırsatı!....image
image
image

Konumumuz

Adres
Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı Tepe Prime A Blok No:266 Asma Kat Daire No:18 Çankaya/ANKARA 06510

Saatler
Pazartesi–Cuma: 10:00–16:00

Projektörlerin Aydınlatmadaki Rolü

Projektörlerin Aydınlatmadaki Rolü

Projektörlerin Aydınlatmadaki Rolü

Evde kullanılan televizyonlar söz konusunda olduğunda tüketiciler 2 gruba ayrılıyor, projektörlerin aydınlatmadaki rolü burada başlıyor bunlardan ilki TV’yi hayat hikayelerine karıştırmak istemiyor ve televizyonu bir mobilya parçası üzerine yerleştiriyor. Diğer grup ise televizyonun tüm ihtişamıyla bir tasarım harikası olduğunu savunuyor ve boyutunun sadece evin giriş kapısından geçişiyle sınırlı kalabileceğine inanıyor. Ancak her iki grubunda isteyebileceği, şu ana kadar çok daha büyük ama aynı anda daha küçük ebatlı bir çözüm, yani ev projektörleri! Genellikle 70 veya 80 inç TV’ler ile karşılaştırıldığında ev projektör ekranları 300 inç’e kadar uzanabiliyor. Dahası, görüntü bir duvara ya da ayrı bir perdeye yansıtıldığında, cam ekrana sahip olmadığından dolayı göze çarpan parıltılar oluşmuyor. Peki evde projeksiyon sistemi nasıl dekoratif şekilde kullanılabilir?

Ev projektörleri türleri nelerdir?

DLP ve LCD olmak üzere iki farklı projektör türü kullanılıyor. DLP (dijital ışık işleme) projektörleri, daha iyi görüntü kalitesine (daha yüksek kontrast, daha karanlık siyahlar) ve daha az pikselasyona sahip pürüzsüz video yansıtabiliyor. Fakat LCD projektörler genellikle daha pahalı olabiliyor ve izleyiciler kırmızı, yeşil, mavi gibi ana renklerin yanıp sönmesinin, yansıma ekranında sıklıkla görülmesinden şikayet ediyor. Bir yerden diğer bir yere kolayca taşınabilir bir seçenek için DLP projektörler tercih ediliyor. LCD (sıvı kristal ekranlı) ev projektörleri, DLP projektörlerden daha enerji verimli ve sessiz oluyor. Gün ışığının yansıdığı ya da iyi aydınlatılmış odalarda daha iyi yansıma verimi veriyor. Ancak dezavantaj olarak piksel ızgaraları yansımalarda görülebiliyor.

Projektörlerde ışık kaynakları nelerdir?

Projektörlerin çoğu üç ışık kaynağından birini kullanıyor. Bu ışık kaynakları standart lamba, LED veya lazerler ile sağlanıyor. Ev projektörleri için genellikle çok parlak ve değiştirilmesi kolay standart bir lamba kullanılıyor. Ancak bu lambalar 3.000 ile 5.000 saatlik sınırlı ömre sahip oluyor ve zamanla soluklaşıyor. Standart bir lamba ile karşılaştırıldığında LED’ler (Işık Yayan Diyot) daha iyi bir renk yayıyor. 20.000 saate kadar daha uzun bir ömre sahip olan LED lambalar, daha sessiz çalışıyor ve az elektrik tüketimi ile enerji verimliliğini artırıyor. LED lambalar normal ampullerden daha uzun ömür ve ömrü boyunca daha fazla tutarlılık sunuyor. Ayrıca daha parlak ışık yayarak daha doğru görüntüleme yapıyor. Daha hızlı açılan ve kapanan LED projektörler daha az fan sesi çıkarıyor.

Ev projektörlerinin yerleşimi nasıl yapılır?

Projektörü zaman zaman geceleri film izlemek veya partiler için kullanmayı planlıyorsanız, taşınabilir ve daha küçük olanını seçmeniz öneriliyor. Böylece yansıtma için bir masaya veya diğer düz bir yüzeye koyuluyor ve daha sonra kullanılmadığında bir dolap içerisine, yahut konsola saklanabiliyor. Ancak ev projektörleri sıkça kullanılıyorsa, daha kalıcı bir çözümün yanı sıra, temiz ve düzenli bir görünüm için tavana montaj yapılıyor. Yerleşimde dikkat edilecek hususlardan biri ise projeksiyonun yansıma ekranına olan mesafesi. Bu mesafeyi hesaplamada, projektör markasının hesaplama uygulamaları kullanılarak çok kısa bir süre içerisinde en uygun uzaklık bulunuyor.

Top