Mornot İlan
image

MorNot İlan

Al, Sat, Kirala, Açık Artırmaya Katıl, 2.ci el Ürünleri Bul. Ürünlerini Hemen Sat Para Kazan, Ne Ararsan Burada.

60 günlük ilk  ilan BİZDEN!….

Haydi Sen de Katıl …..

image
image
Spor Ürünler de İndirim Fırsatı!....image
image
Parfüm Şeçerken Bilmemiz Gerekenler.

Parfüm Şeçerken Bilmemiz Gerekenler.

Eski çağlardan günümüze parfüm bir statü aracı olarak görülmüştür. Kişiliğimizi yansıtan parfüm seçerken bilmemiz gereken bazı hususlar vardır.

 İlk dikkat etmeniz gereken ürünün ambalajıdır. Parfüm şişeleri renkleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Renkler psikolojik olarak kişilere birtakım hisler uyandırmaktadır. Markalar da parfüm ambalajlarında bu konuyu önemsemektedirler. Mavi tonlar taze kokuları, yeşil tonlar daha naturel, doğal kokuları ve pembe tonlarsa romantik kokuları simgeler. Bunun yanında siyah ve altın sarısı tasarımlarda ambalajlar yoğun ve lüks kokuları temsil etmektedir.

Parfümde yoğun kokuları tercih ediyorsanız kehribar, vanilya, sümbül, gül gibi esansların parfümde yer alması önem taşımaktadır. Bu esanslar odunsu kokular olarak geçmektedir ve diğer esanslar ile kıyaslandığında daha yoğundur. Tercihiniz daha şekerli, tatlı kokulardan yana ise parfümün esans içeriğinde vanilyanın, tarçının, şeftalinin, kayısının, kavunun, karpuzun, hindistan cevizinin yer almasına dikkat etmelisiniz. Bu kokular parfümde aradığınız o şekerli hissi verecektir. Parfümünüzü her sıktığınızda aynı tazelik hissini yaşamak istiyorsanız içeriğinde bergamot, limon, kan portakalı, greyfurt, zencefil gibi esansların varlığı parfümden beklediğiniz bu tazeliği verecektir.İncir ve zambak kokuları da turunçgiller gibi tazelik hissi için tercih edilebilir. Parfüm alırken mevsimi göz önünde bulundurmak gerekir.Esmer tenlilerde daha çok baharatlı kokular giderken beyaz tenlilerde ise odunsu ve vanilyalı kokular daha kalıcı olabilir. Otuzlu yaşlarda iseniz daha sofistike ve yoğun kokuları seçerken yirmili yaşlarda çiçekli kokuları kullanabilirsiniz. Ama en önemlisi sizin zevkinizdir, sizin beğeninizdir.

Parfümü Hangi Bölgemiz de Kullanmalıyız.

Vücut ısısının parfüme etkisinden dolayı parfüm kokusunun tende en iyi şekilde yayılıp hapsolduğu buna bağlı olarak kalıcılığının ciddi oranda arttığı bölgeler vücut sıcaklığının daha yüksek olduğu kısımlarıdır. Yani bu bölgeler kan damarlarının en yoğun ve cilde en yakın olduğu kısımlardır. Kol içleri, bilekler, boyun çevresi, iki göğüs arası ve şakaklar konuda idealdir. Tenin yağlı olduğu bölgelerde ise tam tersi bir sonuç meydana gelecektir. Yağlı doku parfümün içeriğiyle karışacak ve kokunun yayılımına hatta tonuna etki edecektir. Benzer şekilde bileklerin ovuşturulması sebebiyle parfümün moleküler yapısı değişip aromatik kokusu bozulur. Yağlı ciltler kuru ciltlerin aksine parfümün hoş kokusunu tende daha iyi hapseder. Bu yüzden parfümün teninizde kalıcılığını arttırmak istiyor ve kuru bir cilde sahipseniz, teninize parfüm sıkmadan önce kokusuz hafif yağlı vücut losyonu uygulayarak cildinizi nemlendirirseniz koku daha uzun süre teninizde kalacaktır.

EDP, EDT ve EDC Nedir?

 Parfümler oluşturulurken sıkılabilir olmaları amacıyla içine alkol bazlı maddeler karıştırılır. Parfümlerin hepsi içinde zorunlu olarak alkol barındırır. Alkolsüz ürünler, püskürtülebilir şişelerde depolanamazlar, sıkılamazlar. Parfümlerin içerisindeki koku özleri ise oranı onların sınıflarını işaret ediyor. Parfüm çeşitleri kendi içerisinde yoğunluk olarak EDP, EDT ve EDC olmak üzere üçe ayrılırlar. Yoğunluk olarak en fazla koku veren parfümler, Eau De Parfume (EDP) ifadesi ile satılır. EDP bilgileri ifade ediliyorsa tercih ettiğiniz parfümde esans yoğunluğunun minimum yüzde 8 ile maksimum yüzde 20 arasında olduğu anlamına gelmektedir. 3 – 5 saat arasında kalıcılığını muhafaza edebilmektedir. Kişilerin cilt tipine ve seçilen parfümün kalitesine göre bu kalıcılık süresi artabilmekte hatta 24 saati dahi bulabilmektedir. Piyasada diğer türlerine göre daha maliyetli olsa da kalıcılığı ile uzun vadeli bir kullanım imkânı sunar. EDC bilgisi geçen parfümler, diğer parfümlerle değerlendirildiğinde kalıcılığı en az olan parfüm çeşitleridir. Esans yoğunluğu parfüm çeşidine bağlı olarak EDC ibareli parfümlerde yüzde 3 ve yüzde 5 oranında değişim göstermektedir. 2 saatte yenilenmesi gerekebiliyor. EDT parfüm ise günlük hayatta en fazla kullandığımız parfüm çeşididir. Esans yoğunluğu genellikle hafif-orta olarak sınıflandırılmaktadır. Ayrıca dört mevsim için kullanıma uygundur. Bu 3 tür parfüme ek olarak bir de saf parfüm vardır. Pure perfume olarak da bilinmektedir. Genellikle özel olarak üretilmekte olup fiyatları diğer formdaki parfümlerle değerlendirildiğinde daha yüksek olur.

Top