Mornot İlan
image

MorNot İlan

Al, Sat, Kirala, Açık Artırmaya Katıl, 2.ci el Ürünleri Bul. Ürünlerini Hemen Sat Para Kazan, Ne Ararsan Burada.

Türkiye’nin Yeni İlan Sitesi!….

Haydi Sen de Katıl …..

image
image
Spor Ürünler de İndirim Fırsatı!....image
image
image

Konumumuz

Adres
Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı Tepe Prime A Blok No:266 Asma Kat Daire No:18 Çankaya/ANKARA 06510

Saatler
Pazartesi–Cuma: 10:00–16:00

Mutfağınızda Olmaması Gerekenler

Mutfağınızda Olmaması Gerekenler

Mutfağınızda Olmaması Gerekenler

Rahat bir mutfak için olması ve olmaması gerekenler!

Günün büyük bir kısmını geçirdiğiniz mutfağın karmaşa içinde olması can sıkıcı bir duruma dönüşebilir. Bu karmaşanın sebebi ise büyük olasılıkla çok fazla gereksiz eşyanın varlığı ve mevcut eşyaların yanlış yerleşiminden kaynaklanıyordur. İçerisinde çok fazla malzeme bulunan derin dolaplar bir ürünü bulmanızı zorlaştırırken, en çok kullandığınız malzemelerin kolay ve bulunabilir bir yerde olmaması yemek yapma işini işkenceye dönüştürebilir. Bu da artık mutfağınıza yeni bir düzenleme yapma zamanının geldiğini gösterir. İşte mutfağınızdan uzaklaştırmanız gereken 10 şey…

1-Küflenmeye ve bozulmaya yüz tutmuş gıdalar

Mutfak düzenleme işlemine başlamadan önce yapmanız gereken ilk şey, elbette bozulmaya başlayan ve artık kullanılması imkânsız olan gıda ürünlerini bir an önce ortamdan uzaklaştırmanız.

2-Sonradan dondurulmuş ürünler

Başta et ürünü olmak üzere kullanıldıktan sonra ikinci kez dondurulan gıdalar bakteri üretir. Bu da insan sağlığı açısından oldukça zararlıdır. Dolayısıyla sonradan yine tüketirim düşüncesiyle ürünleri buzluğa geri koyduysanız, bir an önce onlardan kurtulmanızda fayda var.

3-Gereksiz mutfak aletleri

Her ne kadar daha pratik bir işleve sahip olsalar da diğer mutfak aletleriyle aynı görevi görebilen patates doğrayıcı, çeşitli boylarda spatula, sarımsak ezici vs. gibi küçük aletler mutfağınızda gereksiz bir karmaşa yaratır.

4-Birikmiş bulaşıklar

Mutfak tezgâhının üzerinde biriken bulaşıklar en dekoratif ve işlevsel mutfağı bile oldukça kötü gösterebilir. Ayrıca hijyen açısından da sakıncalıdır. Bu sebeple karmaşadan uzak bir mutfak için tezgâhtaki temiz bulaşıkların dolaplara, kirlilerin ise makineye yerleştirilmesi gerekir.

5-Restoranlardan alınan bedava ürünler

Çoğu kişi restoranda yediği yemek sonrasında bırakılan peçete, kürdan, küçük sos paketleri gibi ürünleri sonradan lazım olur düşüncesiyle çantasına atar. Zamanla mutfakta biriken ve bir türlü kullanılmayan bu küçük malzemeler göze az gibi görünse de istenmeyen bir karmaşaya sebep olabilir.

6-Çok nadir kullanılan pişirme malzemeleri

Bir gün mutlaka lazım olur düşüncesiyle alınan, hediye gelen veya göze çok güzel göründüğü için tercih edilen pek çok pişirme ürününün mutfaktaki varlığı bir süre sonra unutulur. Eğer bu tarz ürünlere sahipseniz ve gerçekten sık sık kullanmıyorsanız onlardan kurtulmanız en iyisi.

7-Eskiden kalan ve kullanılmayan mutfak malzemeleri

Eve çıkarken veya evlenirken bir hevesle alınan yemek takımları, içki bardakları ya da büyükannelerden kalan gümüş malzemeler mutfağınız için fazlalık yaratıyor olabilir.

8-Eskiyen kiler ürünleri

Son kullanma tarihi geçmiş çeşit çeşit baharatlar, tahıl ürünleri ve konserve yiyecekler sağlıklı olmadığı gibi mutfakta gereksiz yer de kaplayacağı için kilerinizi kontrol etmelisiniz.

9-Hiç kullanılmayan tava ve tencereler

Heyecanla satın alınan veya hediye gelen tencere ya da tava gibi ürünler hem ağır hem de büyük ürünlerdir. Bu yüzden fazlasıyla karmaşaya sebep olurlar.

10-Çekmecelerdeki gereksiz küçük ürünler

Zaman içerisinde biriken ve pek dikkat çekmeyen ıvır zıvırlar, aslında çok işinize yarayan çekmeceleri kullanışsız bir hale getirebilirler. Bu yüzden mutfak düzenlemesi yaparken onları tekrar gözden geçirmenizde fayda var.

Top