Mornot İlan
image

MorNot İlan

Al, Sat, Kirala, Açık Artırmaya Katıl, 2.ci el Ürünleri Bul. Ürünlerini Hemen Sat Para Kazan, Ne Ararsan Burada.

Türkiye’nin Yeni İlan Sitesi!….

Haydi Sen de Katıl …..

image
image
Spor Ürünler de İndirim Fırsatı!....image
image
image

Konumumuz

Adres
Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı Tepe Prime A Blok No:266 Asma Kat Daire No:18 Çankaya/ANKARA 06510

Saatler
Pazartesi–Cuma: 10:00–16:00

Kiracılı Ev Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kiracılı Ev Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kiracılı Ev Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Beğendiğimiz bir evi satın almadan önce içinde kiracı olup olmadığından kesin olarak haberdar olmamız gerekiyor.

Bu konu ile ilgili yasal düzenlemeler olsa da yine de satın aldığımız evin içinde bir kiracı olması hesaba katmadığımız sorunlar ile karşılaşmamıza neden olabilir.

Evde Kiracı Varsa Ne Olur?

İçinde kiracı bulunan bir evi satın aldığımızda kiracının önceki ev sahibi ile yaptığı sözleşmeyi de doğrudan kabul etmiş oluruz.

Kiracıyı evden çıkarmakla ilgili yapabileceğimiz birkaç adım olsa da bunlar pek de başarıya ulaşabilecek adımlar değil. Üstelik böyle bir durumda yasalar da kiracıyı koruma taraftarı.

Bir Aylık Süreye Dikkat Edin

İçinde kiracı bulunan bir evi satın almayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı yasal süreçler mevcut.

Günümüzde her kiracının bir kira sözleşmesi bulunuyor. Bu kira sözleşmesinde ise kiracının oturduğu ev ile ilgili hakları yazıyor.

İçinde kiracı bulunan bir evi satın aldıktan sonra kiracıya evden ayrılması için bir ihtarname gönderebilirsiniz.

Ancak kiracının evden çıkması için ona tanınan yasal süre 6 ay olacaktır.

Ayrıca bu ihtarnameyi gönderebilmek için evin tapusunu aldıktan sonra yalnızca bir aya sahipsiniz.

Bir Aylık Sürede Ne Yapmalıyız?

Kiracıya evi boşaltması için ihtarname gönderme süremiz, tapuyu aldıktan sonra yalnızca bir ay. Bu bir ay içinde noter ile ihtarname gönderebilirsiniz.

Bu durumda evden ayrılması için kiracının karşısına 6 aylık bir süre zarfı çıkıyor. Kiracı kendisine tanınan 6 aylık süreçte evden ayrılmayı kabul etmezse tahliye davası açma hakkına sahip oluyorsunuz.

Ancak tapuyu aldıktan sonra bir aylık süreçte ihtarname göndermezseniz kiracının eski kira sözleşmesini kabul etmiş oluyorsunuz.

Ev Sahibi Kira Sözleşmesini Feshedebilir Mi?

Mevcut yasalar genellikle kiracıyı korumak üzerine kuruludur.

Ev sahibi geçerli bir nedeni olmadığı sürece sizi evden dışarı atamaz. Ev kiralama sürecinde yaptığınız sözleşme sizin haklarınızı korumaya yöneliktir.

Dolayısıyla kira sözleşmesi yapmayı asla ihmal etmeyin ve sözleşme maddelerini iyice okuduğunuzdan ve anladığınızdan emin olun.

Hangi Durumda Ev Sahibi Sözleşmeyi Feshedebilir?

Ev sahibinin kira sözleşmesini feshedebileceği bazı durumlar bulunuyor. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

Kiracının kirayı zamanında ödememesiEv sahibinin veya birinci derecede yakınlarının konut ihtiyacının ortaya çıkmasıEvin, kiracı dışında biri tarafından satın alınmasıKiracının sözleşmeye uymayan davranışlarda bulunması

Kiracı Kiraladığı Mülkü Devredebilir Mi?

Kiraladığınız ev veya iş yerinizi devredebilmek için mülk sahibiyle kira sözleşmesi yaparken bu maddeyi sözleşmeye eklemeniz gerekiyor.

Standart kira sözleşmelerinin hiçbirinde böyle bir madde yer almaz. Devir hakkına sahip olabilmek için bunu kira sözleşmesinde belirtmeli ve mal sahibinin onayını almalısınız.

Top