Mornot İlan
image

MorNot İlan

Al, Sat, Kirala, Açık Artırmaya Katıl, 2.ci el Ürünleri Bul. Ürünlerini Hemen Sat Para Kazan, Ne Ararsan Burada.

Türkiye’nin Yeni İlan Sitesi!….

Haydi Sen de Katıl …..

image
image
Spor Ürünler de İndirim Fırsatı!....image
image
image

Konumumuz

Adres
Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı Tepe Prime A Blok No:266 Asma Kat Daire No:18 Çankaya/ANKARA 06510

Saatler
Pazartesi–Cuma: 10:00–16:00

Gayrimenkul Kontratlarında Dikkat Etmeniz Gereken 10 Konu!

Gayrimenkul Kontratlarında Dikkat Etmeniz Gereken 10 Konu!

İmzalar, Kimlik Bilgileri Tam Olmalı!

İmzalar Tam Olmalı:

Kiracılar kontrat imzalamadan önce öncelikle evin kime ait olduğunu tapu kayıtlarını inceleyerek öğrenmelidir. Kira mal sahibi ile ya da mal sahibinin noter kanalıyla yetki verdiği bir kişi ile imzalanmalıdır.

Kimlik Bilgileri:

Gayrimenkul kontratında mal sahibinin ve kiracının TC kimlik numaraları, adları ve soyadları yazılı olmalıdır. Bu temel bilgilere ek olarak mal sahibinin ve varsa kiracının kefillerinin adres bilgileri de kontratta bulunmalıdır.

Kira Miktarı Ve Zammı:

Kira bedellerinin, hangi tarihler arasında ve hangi banka hesabına yatırılacağı kira kontratında bulunmalıdır. Kira bedelli hem rakamla hem de yazıyla kontratta bulunmalıdır.

Devreden Borçlar:

Kiralanan gayrimenkulün eski dönemlerden kalma aidat,elektrik ve su borçlarının yeni kiracıya intikal etmemesine dair hükümler kontrat içerisinde bulunmalıdır.

Doğru Adres Bilgisi:

Kontratta belirtilen adresin, kiralanan gayrimenkulün adresiyle aynı olup olmaması dikkatle incelenmelidir. Adresler de farklılık olursa resmi başvurular kabul edilmeyebilir ya da süreç olarak uzayabilir.

Uyuşmazlık Durumunda:

Kontrat, kira ilişkisinden doğan bir uyuşmazlık olması durumunda hangi mahkeme ve icra müdürlüklerinin karar verme yetkisi bulunduğu bilgisini içermelidir.

Depozito Şartları:

Mal sahibi kiracıdan olası bir zararı karşılamak adına depozito talebinde bulunuyorsa, kiracının verdiği depozito miktarı kontrata eklenmeli ve tarafların imzası alınmalıdır. Depozitonun geri verilemeyeceği durumlar da kontratta bulunmalıdır.

Artış Talepleri:

Mal sahibinin kira artış talepleri de bu kontratta bulunmalıdır. Kira zammının hangi oranlarda olacağı, hangi dönemlerde talep edileceği kontratta şüpheye yer verilmeyecek şekilde bulunmalıdır.

Taraflar Bir Arada Bulunmalıdır:

Kira kontratları imzalanırken hem mal sahibi hem kiracı birlikte olmalıdır. Eğer kiracının kefilleri varsa onlar da kontrat anında bulunmalıdır. Kontratın her sayfasına tarafların her ikisinin de imza atması gerekmektedir.

Kiracının Yükümlülükleri:

Mal sahibi ve kiracı arasında netleştirilmesi diğer bir konuda da kiralanan gayrimenkul ile ilgili aidatlarla ilgilidir. Kiralanacak gayrimenkul apartman dairesi ise kiracı apartmanın genel giderlerine katılmalı ve aidatları ödemelidir.

Top