Mornot İlan
image

MorNot İlan

Al, Sat, Kirala, Açık Artırmaya Katıl, 2.ci el Ürünleri Bul. Ürünlerini Hemen Sat Para Kazan, Ne Ararsan Burada.

Türkiye’nin Yeni İlan Sitesi!….

Haydi Sen de Katıl …..

image
image
Spor Ürünler de İndirim Fırsatı!....image
image
image

Konumumuz

Adres
Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı Tepe Prime A Blok No:266 Asma Kat Daire No:18 Çankaya/ANKARA 06510

Saatler
Pazartesi–Cuma: 10:00–16:00

Duvarlar Boyanırken Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar

Duvarlar Boyanırken Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar

Duvarlar Boyanırken Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar

Evinizin genel havasını tamamıyla değiştirebilecek önemli ögeler arasında yer alan duvarlar, en az eşyalarınız kadar tarzınızı yansıtır. Dekorasyonunuzun vazgeçilmez bir parçası olan duvar rengi; yaşam alanınıza bir anda huzur, zarafet, neşe ya da hareket katabilir. Duvarlarını boyayacağınız alana ve oradaki eşyalara uygun renk seçimiyle, ideal bir uyum yakalamanız ve ortamın enerjisini artırmanız mümkün… Evde duvar boyamak istiyorsanız ve ilk kez deneyecekseniz, vereceğimiz bazı öneri ve tüyolardan yararlanarak mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Evde duvar boyamak için nasıl bir ön hazırlık gerekir?

Evinizin tamamını ya da belli bir bölümünü boyamaya karar verip, en doğru renk ve çeşitte boyayı belirledikten sonra ihtiyaç listenizi oluşturarak hazırlıklarınızı tamamlayabilirsiniz. Listenizde yer alması gerekenler: Boya rulosu ve boya fırçası, merdiven, boyayı karıştırabileceğiniz bir kova ve tahta bir çubuk, zımpara, çok amaçlı bir doğu malzemesi, spatula, büyükçe bir toz bezi, maskeleme bandı, kalınca bir plastik örtü ve koli bandı…

Evde duvar boyamak için mümkünse boyama yapacağınız alandaki eşyaları dışarı çıkararak işe başlayabilirsiniz. Ardından pencere ve kapı çerçevelerini, prizleri, lamba anahtarlarını ve süpürgelikleri duvara taşırmadan maskeleme bandı ile kaplayarak lekelenmelerin önüne geçebilirsiniz. Zemininizi ise kalın bir plastik örtü ile kaplayarak ve kaymasını önleyecek şekilde bantlayarak boyadan koruyabilirsiniz. Mevcut çivi izlerini ve vida boşluklarını ise spatula yardımıyla dolgu malzemesi ile doldurup, fazlalıkları zımparaladıktan ve son olarak duvarlarınızın tozunu aldıktan sonra boyama işlemine başlayabilirsiniz.

En kullanışlı ve sağlıklı boya çeşidi hangisidir?

Duvar boyası çeşitleri, su bazlı ve solvent bazlı olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır. Su bazlı boyalar (plastik, akrilik veya silikon esaslı) su ile inceltilir, nemli bir rolo ve fırça yardımıyla kolayca sürülür. Kuruma süresi çok kısadır ve kokusu yok denecek kadar azdır. Kururken sağlığa ve doğaya zararlı maddeler açığa çıkarmaz. Uzun ömürlüdür, rengini muhafaza eder ve soyulmalara karşı dayanıklıdır.

Solvent bazlı, diğer adıyla sentetik ya da yağlı boyalar ise tiner ile inceltilir. Uygulama ve kuruma sırasında yoğun bir kokuya neden olur. Boyama yaparken maske kullanılması, boyama bittikten sonra da uzunca bir süre mekânın havalandırılması gerekir. Kuruma süresi uzundur. Leke bırakmayacak şekilde ve kolaylıkla silinebilme özelliğine ve daha az kat boya işlemi ile kapatma gücüne sahiptir.

Hızlı ve kolay biçimde duvar boyamanın püf noktaları nelerdir?

Boyama öncesinde maskeleme bandı ile kapattığınız alanların kenarlarını boya fırçası yardımıyla boyayarak işe başlayabilirsiniz. Fırça izi ve ton farkını önlemek için bu alanlar kurumadan, hafifçe nemlendirdiğiniz rulonuzla duvarlarınızı boyamaya başlamanızda yarar var. Ruloyu hafifçe batırarak boyaya bularsanız, daha kontrollü ve damlatmadan boyayabilirsiniz.

İlk katı mümkün olduğunca ince boyamak ve tamamen kuruyunca ikinci kat boyamaya geçmek oldukça önemli… İkinci kat biraz daha kalın boyanabilir. Tüm duvarları boyadıktan sonra ise kurumadan maskeleme bantlarınızı çıkararak gerekli rötuşları yapabilir ve böylece boyama işleminizi tamamlayabilirsiniz. Evde duvar boyamak biraz zahmetli gibi görünse de aslında o kadar da zor olmayan hatta son derece keyifli bir deneyim yaşatabilir.

Duvarlar Boyanırken Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar

Top