Mornot İlan
image

MorNot İlan

Al, Sat, Kirala, Açık Artırmaya Katıl, 2.ci el Ürünleri Bul. Ürünlerini Hemen Sat Para Kazan, Ne Ararsan Burada.

Türkiye’nin Yeni İlan Sitesi!….

Haydi Sen de Katıl …..

image
image
Spor Ürünler de İndirim Fırsatı!....image
image
image

Konumumuz

Adres
Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı Tepe Prime A Blok No:266 Asma Kat Daire No:18 Çankaya/ANKARA 06510

Saatler
Pazartesi–Cuma: 10:00–16:00

Binaların Enerji Kimlik Belgesi Ne Demek?

Binaların Enerji Kimlik Belgesi Ne Demek?

Enerji kimlik belgesi, binaların enerji ihtiyacının yani enerji tüketim sınıflarının belirlendiği ve beyan edildiği bir belgedir. 

Enerji kimlik belgesi içinde bir binanın asgari enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ile soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgiler yer almaktadır. 

Yapılan hesaplamalar sonunda bina “A,B,C,D,E,F,G” ile belirtilen ölçek dâhilinde sınıflara ayrılır. A sınıfı en yüksek ve G sınıfı en düşük enerji verimliliğine sahip bina anlamını taşımaktadır. 

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ne göre 2011 senesinden sonra yapılan yeni binalar iskan alma aşamasında enerji kimlik belgesi almaları, 2011 yılından önce yapılmış eski binalar ise 2 Mayıs 2017 tarihine kadar enerji kimlik belgesi almaları zorunlu kılınmıştır.

Enerji Kimlik Belgesi Nasıl Alınır?

Enerji Kimlik Belgesi almak için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yetki tanınmış bünyesinde Enerji Kimlik Belgesi uzmanı istihdam etmekte olan enerji verimliliği danışmanlık şirketlerine başvuru yapmanız gerekmektedir. Enerji verimliliği danışmanlık şirketleri, enerji kimlik belgesi vermekle yetkilendirilmişlerdir. Bu şirketlere başvuruda bulunduğunuzda, şirket binanızda gerekli incelemelerde bulunarak;  binanın yapım yılı, yönü, konumu gibi genel bilgileri, binanızın hangi malzemeler kullanılarak inşa edildiği, yalıtım durumu, çatı, dış cephe mantolama, döşeme ve pencere alanları gibi temel bilgileri, ısıtma ve soğutma sistemlerinin verim düzeyi, sıcak su sistemi ile ilgili bilgileri ve kullanılan aydınlatma elemanlarının tipi, sayısı gibi bilgileri toplar. Elde edilen bu bilgileri EKB uzmanı binanızın enerji performansına dair gerekli hesaplamaları gerçekleştirerek enerji kimlik belgesini çıkartır ve ilgili birimlere onaylatır.

Enerji Kimlik Belgesi Almak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Mimari Proje-Isı Yalıtım Projesi-Elektrik Projesi-Mekanik Tesisat Projesi(Isıtma, Soğutma, Havalandırma)

Enerji kimlik belgesi tüm bina için düzenlemelidir. Bu bir zorunluluktur. Enerji kimlik belgesinin bir kopyası bina sahibine, yöneticisine, yönetim kurulu veya enerji yöneticisine verilir ve bunlarca saklanır. Bir başka nüshası da bina girişine rahatlıkla görülebilecek bir yere asılmak zorundadır.

Top