Mornot İlan
image

MorNot İlan

Al, Sat, Kirala, Açık Artırmaya Katıl, 2.ci el Ürünleri Bul. Ürünlerini Hemen Sat Para Kazan, Ne Ararsan Burada.

Türkiye’nin Yeni İlan Sitesi!….

Haydi Sen de Katıl …..

image
image
Spor Ürünler de İndirim Fırsatı!....image
image
image

Konumumuz

Adres
Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı Tepe Prime A Blok No:266 Asma Kat Daire No:18 Çankaya/ANKARA 06510

Saatler
Pazartesi–Cuma: 10:00–16:00

Balkon Büyütme Teknikleri!

Balkonlar evlerin en sevilen bölgelerinden biri olarak görüldüğü için balkon büyütme teknikleri de merak konusu oluyor. Özellikle Türkiye’de ev sakinleri balkonda vakit geçirmekten çok hoşlanıyor. Ancak her evin balkonu, uzun vakitler geçirilebilecek balkon keyfine uygun olmayabiliyor.

Balkonun metrekaresi küçük dahi olsa, balkonu en verimli şekilde kullanabilmek gerekiyor. Bunun için çok basit uygulamalar yapıldığı gibi, belediye izinleri gerektiren daha kapsamlı seçenekler de tercih edilebiliyor. 

Balkon Metrekaresini Büyütmek

Tip imar yönetmeliğine göre, maksimum balkon genişliği 150 cm olarak kabul ediliyor. Balkonun metrekaresini değiştirecek büyük değişiklikler için iki seçenek mevcut. Biri balkon çıkıntısını büyütmek, diğeri ise balkon duvarını evin içine çekerek; yani evin metrekaresinden fedakarlık ederek balkonu genişletmek. Ancak bu iki seçeneğin de uygulanabilirliği mümkün gözükmüyor.

Orijinal projeyi ihlal eden bir çıkıntı, kaçak kabul ediliyor. Bu durum aynı zamanda tehlikeye de davetiye çıkarıyor. İyi yapılmayan ankraj, soğuk derzden dolayı sonradan yapılan bir çıkıntının sarkmasına ve hatta ayrılmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden balkon çıkıntısını genişletme şansı verilmiyor.

Duvarı içeri çekerek yapılacak balkon büyütme teknikleri ise, binanın dış cephesinde yapılacak bir değişiklik demek oluyor. Buna kat kullanıcısı kendi başına karar veremiyor. Bu değişiklik için binadaki tapu sahiplerinin %90’ından izin alarak belediyeye başvurması gerekiyor. 

Dekoratif Hileler ile Balkon Büyütme Teknikleri

İzinlerle ve evrak işleriyle uğraşmak istemeyenler balkonlarında daha basit uygulamalarla daha büyük kullanım alanları sağlayabiliyor. Örneğin masanın etrafına sandalye koymak yerine duvara bağlanmış döşeklerle oturma alanları oluşturulabiliyor. Ya da sandalye ve masalar yerine, yere atılan kilim ve minderlerle keyifli bir oturma alanı sağlanabiliyor. Balkon kapılarını iki kanatlı geniş kapılarla değiştirmek de balkona büyüklük hissi veriyor.

İki kanat birden açıldığı zaman odayla balkon alanı birbiriyle birleşiyor ve kullanım avantajı sağlıyor. Büyük mobilyalar yerine küçük, katlanabilen ve pratik masa ve sandalyeler kullanmak da küçük balkonlar için avantaj sağlıyor. 

Balkonda Neler Yapılabilir?

Evlerin balkonları kimi zaman atölye, kimi zaman barbekü alanı, kimi zaman yemek odası yerine kullanılan çok amaçlı yerler olarak değerlendiriliyor. Balkonlar doğru şekilde dekore edildiğinde pek çok amaca hizmet edebiliyor. Kapatmaya uygun olan balkonlar kapatılarak bir oda ya da kış bahçesi olarak da değerlendirilebiliyor. Bir dikiş atölyesi ya da ahşap atölyesi olarak değerlendirilebilecek bir kapalı balkon, kırma camlar kullanıldığı takdirde açık alana kolayca dönüşebiliyor.

Küçük bir balkonda dahi korkuluklara asılan bir mini mangal ve küçük bir kırma masayla açık hava değerlendirilebiliyor.

Top