Mornot İlan
image

MorNot İlan

Al, Sat, Kirala, Açık Artırmaya Katıl, 2.ci el Ürünleri Bul. Ürünlerini Hemen Sat Para Kazan, Ne Ararsan Burada.

Türkiye’nin Yeni İlan Sitesi!….

Haydi Sen de Katıl …..

image
image
Spor Ürünler de İndirim Fırsatı!....image
image
image

Konumumuz

Adres
Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı Tepe Prime A Blok No:266 Asma Kat Daire No:18 Çankaya/ANKARA 06510

Saatler
Pazartesi–Cuma: 10:00–16:00

Balkon Bahçeciliği,,

Balkon Bahçeciliği,,

Balkon bahçeciliği, evinde bahçe alanı olmayan kişilerin balkonlarında minyatür bir bahçe oluşturmalarına olanak tanır. Uygun boyutlardaki saksılarda istenen meyve ve sebzeler kolaylıkla yetiştirilebilir. Özellikle şehir yaşamında doğaya duyulan özlem, balkon bahçeciliğini pek çok kişi tarafından tercih edilen bir hobi haline dönüştürmüştür. Balkonunu daha işlevsel hale getirerek kendi sebze ve meyvesini yetiştirmek isteyenler, hem sağlıklı beslenip hem de evlerinde hoş bir atmosfer yaratabilirler.

Mekan seçimi önemli

Açık ve güneş alan balkonlarda süs bitkisi ve sebze yetiştirilebilirken camekanla döşenmiş balkonlarda ise her türlü sebze, meyve ve çiçek rahatlıkla büyüyebilir. Nemli alanlar bahçecilik için uygun değildir. Bunun yerine daha ferah, havadar ve güneş alan yerler tercih edilmelidir. Eğer balkonunuz nemli ise nem seven bitkileri tercih edebilirsiniz. Rüzgar alan mekanlar içinse süs bitkileri daha uygundur. Rüzgar alan balkon alanına rüzgar kıranlar yerleştirmek veya ön tarafa uzun bitkiler dikmek rüzgarı önler. Böylece arka tarafa daha hassas bitki veya sebzeleri dikebilirsiniz. Karanlık balkonlar ise ışığı yansıtması ve daha aydınlık bir ortam oluşturması açısından beyaz renge boyanabilir.

Öne çıkan bitkiler

Balkon ortamına ve büyüklüğüne göre mekanda pek çok bitki yetiştirilebilir. Mevsime uygun süs bitkileri yanında balkona aromatik tatlarıyla bilinen; biberiye, nane, reyhan, melisa, fesleğen ve kekik gibi bitkiler dikilebilir. Klasik sebzelerden olan domates, fasulye, soğan, sarımsak, biber, ıspanak, pazı, kereviz ve tere de balkon bahçeciliği ortamına uyum sağlar. Uygun büyüklükteki ve koşullardaki balkonlarda bodur meyve ağaçları yetişebilir. Meyveler arasında ise portakal, mandalina, çilek, armut, elma, incir ve kiraz saksıda yetiştirmek üzere balkon ortamı için idealdir. Bu sebze ve meyveler saksılarda yetiştiklerinden dolayı daha kısa zamanda ürün verirler.

Balkon bahçeciliği için bilinmesi

gerekenler

Balkon bahçeciliği için yabani ot ve zararlı böceklerden arındırılmış temiz toprak satın almak gerekir. Bitki satan yerlerden torf şeklinde temin edilen topraklar balkon ortamı için idealdir. Ekim için geniş saksılar veya yağ tenekeleri kullanılabilir. Tahta kasalar ise fideleme işlemi için uygun seçimlerdir. Bitkilerin beslenmesi için organik sertifikalı gübreler tercih edilmelidir. İyi bir sulama kabı da ürünlerin sulanmasında kolaylık sağlar.

Su tutucu özelliği ile bilinen perlit ve çakıl taşları drenaj işlemi için gerekli malzemeler arasındadır. Bu malzemeler fazla sulamadan dolayı bitkilerin çürümesini ve mantar oluşumunu önler. Bahçecilik için organik fide ve tohumlar kullanılmalı, fideler büyüdüğü zaman saksıya transfer edilmelidir. Yapraklı sebzelerin gölge yerlerde, meyveli sebzelerinse güneşli yerlerde yetiştirilmesi verimli sonuçlar sağlar.

Top